Valentinsdag – Sig det med de rigtige blomster

rose-valentins-dagValentinsdag er en af de store dage, hvor du giver din kære rigtige  blomster. Der er ingen grænser. Det kan være en enkelt rose eller en kæmpe buket, en sammenplantning eller et træ til haven.

For på Valentinsdag, vi skal sige det med blomster. Det slogan er ikke bare godt, det er super godt for rigtige mænd, der har lidt svært ved at erklære sin kærlighed i hverdagen eller i det hele taget få det sagt.

Vores kære bliver som regel rørte og glade, når man giver dem en blomst. Men hvis du skal gøre det ordentligt, skal du kende blomsternes symbolik. For ellers ved du ikke, hvad du siger med de blomster, du giver til din kære. Alle blomster betyder noget forskelligt afhængigt af sorten. Også
i farverne og i antallet ligger der budskaber gemt. Blomster har deres eget sprog og farvesymbolik, som spiller ind, f.eks. tillægges farven gul falskhed, hvid renhed og mørkerød kærlighed.

BLOMSTERS BETYDNING

Her har du en liste over nogle af de almindelige blomsters og deres betydning:

 • Alperose: Jeg vil gøre alt for dig
 • Franske Anemoner: Jeg tænker på dig dag og nat
 • Bellis: Du henrykker mig med din ynde
 • Engblomme: Du er mit livs midtpunkt
 • Forglemmigej: Lad mit billede evigt bo i dit hjerte
 • Klokkeblomst: Jeg lader mig lokke i Amors garn
 • Lilje: Din rene skønhed betager mig
 • Lyng: Din lykke bringer mig glæde
 • Myrte: Vor huslige lykke vil være fuldkommen
 • Hvid rose: Min kærlighed til dig er ægte ren glæde
 • Lyserød rose: Vores kærlighed er evig ung
 • Mørkerød rose: Jeg vil elske dig evigt og lidenskabligt
 • Syren: Kom snart igen
 • Gul tulipan: Håbløs forelskelse
 • Rød tulipan: Kærlighedserklæring
 • Lavendel: Beskedenhed
 • Kalla: Indre skønhed og uskyld

Disse blomster skal du helst undgå, hvis du ikke vil såre din kære på Valentinsdag:

 • Bregne: Du holder mig for nar
 • Primula: Bered dig på et liv i nøjsomhed
 • Pinselilje: Dine kys er som pile
 • Stokrose: Du er løsagtig
 • Viol: Jeg er dig ikke værdig
 • Gul rose: Utroskab, misundelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *